Utflykt

Kailuabild-1

I fredags försökte Daniel och jag hitta de vitare stränderna, det blåare havet och det grönare gräset på andra sidan bergen. Vi ställde klockan tidigt på morgonen och skyndade efter bussen mot Kailua med solglasögon och turistkartan i högsta hugg.

Väderprognosen hade lovat sol och måttlig vind. Vi fick ungefär en halvtimme av detta – därefter tropiskt skyfall och sandstorm. Men när allt kändes som mest eländigt och vi stod frusna och blöta vid en taklös busskur och väntade på en shuttle som aldrig kom, hände det otänkbara. En ljusblå Mazda med en rar pensionär från Boston bakom ratten saktade in. Hon skjutsade oss (sakta) till en annan busskur i civilisationen och pratade osammanhängande om sin svärdotter och dennas relation till ”steamers in Sweden and Italy”.

Vi tänkte att det är sådär fin man ska vara mot sina medmänniskor när man får chansen. Och några minuter senare ramlade chansen bokstavligen rakt framför våra fötter: Vid busskur nummer två dyker en hemlös man ner i trottoaren som om han identifierat något fantastiskt i den. Detta resulterar i att han spräcker sitt vänstra ögonbryn och får en lätt hjärnskakning. Så vi hjälpte honom till sjukhuset och lyssnade på anekdoter från hans ungdom. Sedan åkte vi hem till Waikiki lagom till solnedgången och konstaterade att vi har det allt bra, vi!

Annonser

4 comments

  1. lidia dayan

    Vilken vacker bild av dig med himlen och havet och vinden! När det blåser som värst öppnar jag mina armar och omfamnar den…
    Det var ändå värt ert besök till Kailua, underbara färger i naturen.
    Skriv när ni kommit fram till Sanfran, tänker på dig och hoppas ni får en trevlig resa.
    tusen pussar mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s