Skådisquiz och rabbinen till bordet

DSC_0196På lördagskvällen var Daniel och jag bjudna på Carolyn’s födelsedagskalas i Embarcadero (minns ni Carolyn och David?).

DSC_0107Hon är skådis och har bland annat varit med i Grey’s Anatomy och Shuck! (vi gissade lite fel).

DSC_0109Vi minglade med roliga gäster och åt en massa gott.

DSC_0095Och hamnade på samma bord som självaste rabbinen och hans fru! Det var ett bra tillfälle att bli lite mera ”Hey Larry” med honom. Hans fru, Terrie, är något så avundsvärt som keramiker, och har även disputerat i socialantropologi. Larry körde casual skjorta (det är han som sitter i mitten) och var på glatt humör som vanligt.

Ibland tänker vi att han skulle passa bra som ståuppkomiker – han använder alltid humor i sin predikan och får alla tanterna att vika sig av skratt i bänkarna. Gubbarna flirtar han in sig hos genom att smyga in baseboll-relaterade skämt mellan bönerna. Det krävs ändå viss skicklighet för att kunna förmedla bibliska budskap till amerikaner på 2010-talet på ett sätt som berör. Och att kunna skapa en stämning i ett rum med så många människor. Eloge och beröm, alltså.

Till Larrys ära bjuder jag idag på en favoritscen från ”Keeping the faith”:


Gillar särskilt ”bekräftelsen” Ben Stiller får från gubben mellan 1.52 och 1.55 minuter in i klippet…”yeaahh! Yeah!…hö…hö…hjeaahh!”.

Annonser

7 comments

  1. lidia dayan

    Vad trevligt att ni hittat en ”familj” lilla älskling! De verkar vara så söta!,(ni är så söta själva, så ni attraherar bara lika) så skönt att det finns människor att tycka om när ni är så långt hemifrån! tusen pussar mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s