Knivdramatik och lax-lyx

DSC_0016DSC_0037
Maria och jag har tröttnat på att vi aldrig får lax i vårt co-op. Vi får ofta soy glazed tofu, tofu teriyaki och thai-style tofu (olika namn på samma sak), och ibland kreativa ”reanimated leftovers” som nästan – fast inte riktigt – trollar bort veckans tofurester i en färgglad risotto. Men aldrig lax. Därför bestämde vi oss i fredags för att åka till SanFran och parasitera lite på Daniel och hans kirurg-kompis Björn som är och hälsar på. Daniel har ju numera ett riktigt kök och han delar det inte med 58 andra som jag och Maria gör med vårt.

Allt gick enligt planerna tills vi hittade kirurg-Björn stå stampandes (uppvärmning?) utanför Daniels port. Han upplyste oss om att Daniel skurit sig rejält i fingret; det var så illa att han helst hade velat ”sätta några stygn”, som han sa på sin lugna norrländska. Sedan släppte han in oss och joggade själv iväg i mörkret. Jaha. Motionsrunda alltså? Han? Nu!?

Vi fann mycket riktigt stackars Daniel på badrummet i bara kalsongerna med pekfingret i vädret. En liten hög av blodiga papperstussar hade bildats i handfatet och på köksbänken låg en potatis och en kniv på skärbrädan och såg helt hala och skyldiga ut. Varken jag eller Maria visste vad vi skulle ta oss till.

Men vår hjälte Björn hade tack och lov varit på väg till apoteket och kom strax tillbaka med både piller och plåster. Medan Maria och jag lokaliserade laxen (viktigt) och satte igång ugnen tog Björn hand om rengöring och omplåstring på toaletten – och fastän det lät som en smärre förlossning därinne var själva skadan inte så allvarlig som de först trott. Så tillslut fick vi middag. Och marängsviss på det!

Sedan kollade vi på film och somnade. Dagen efter åt vi frukost tillsammans och kände oss som världens bästa team. Slutet gott, laxen god; alla nöjda och glada!

Annonser

One comment

  1. lidia dayan

    Så fint ni har gjort! Man kan lyxa till i vardagen trots blodig pekfinger.
    Och det ser rigtigt fint ut hos Daniel!
    Unna Er upprepning av lyxen, tusen pussar mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s